Kommunikationspris

Home / Kommunikationspris

Landets bedste kommunikationsprojekt

mettethorsen.com var i 2012 – 2016 eksternt hyret af Kirkens Korshær i Aarhus til ledelse, strategi og eksekvering i forbindelse med et stort udviklingsprojekt med det mål, at skabe et turn-around for den dengang lukningstruede organisation. Det lykkedes i et tæt samarbejde at vende et underskud på 1,6 mio. kr. til en indtægt på 15 mio. kr. i løbet af 10 måneder i 2013 – og senere et samlet resultat på 25 mio. kr. i alt for 2013-2016. Et af midlerne til at komme dertil har været kommunikation i form af et nyt brand ‘Nærhed, varme og omsorg’ med 100 nye tilhørende kommunikations- og kampagneelementer.

Ved prisuddelingen af Dansk Kommunikationsforenings Kommunikationspris 2013 blev både dommer- og publikumsprisen blev givet til brandet ’Nærhed, varme og omsorg’. Det er første – og hidtil eneste gang – at samme projekt har modtaget begge hædersbeviser siden prisen blev indstiftet i 2000.

Mette Thorsen er hovedansvarlig for idéudvikling og produktion af brandet og de 100 kommunikationselementer og vandt prisen sammen med Kirkens Korshær i Aarhus samt andre leverandører. Se eksempler på brandet neden for og læs om turn-around projektet her.

Dommerne om vinderprojektet

Der er tale om et imponerende turn-around projekt. Vi taler om et giga leap med en bemærkelsesværdig forskel på før og efter. Med meget få midler har man formået at opnå imponerende resultater – både på synlighed og indtægter, og med frivillige kræfter.’

– Lars Thøger Christensen, professor på Copenhagen Business School og juryformand ved prisoverrækkelsen i Koncerthuset i DR Byen.

Om prisen

Siden Dansk Kommunikationsforening begyndte at uddele Kommunikationsprisen har målet været, at skabe opmærksomhed om den gode professionelle kommunikation og sætte standarder for branchen. God professionel kommunikation er målrettet og styret. Den involverer og forpligter ledelsen, den afspejler viden om og indsigt i målgruppen, den spiller på flere strenge og sidst, men ikke mindst kan dens effekt og værdi dokumenteres.

Kriterier for bedømmelsen 

Det pågældende projekt skal på overbevisende vis leve op til at være:

  • Målstyret
  • Ledelsesinvolverende
  • Modtagerorienteret
  • Flerstrenget og integreret
  • Gevinstorienteret

Andre nominerede til prisen i 2013

Coloplast
Praktiserende Lægers Organisation
Geodatastyrelsen
Vejdirektoratet
Glenfiddich

Dansk Kommunikationsforening blev i 2016 overtaget af Djøf.

Fotos: © Mette Thorsen